ActualitateSliderUltima ora

Prezență de peste 90% la simulări în Gorj

Elevii din clasele terminale de gimnaziu au început luni simularea pentru Evaluarea Națională 2021, cu proba scrisă la Limba și Literatura Română.

Astăzi, elevii claselor a VIII-a au susținut proba la matematică. Examenul a început la ora 9:00, momentul când în fiecare sală de clasă s-au deschis plicurile sigilate cu subiectele multiplicate. Candidații au avut la dispoziție 2 ore pentru a rezolva subiectele la matematică.

Conform informațiilor oferite de Ministerul Educației se pare că la primă probă a simulării Evaluării Naționale, prezența a fost de 90,54%, 124.931 de elevi susținând examenul. Nu au putut participa 6.120 de elevi din 149 de unități de învățământ, aflate în localități în care rata incidenței cumulate la nivelul unității este mai mare sau egală cu 6 la mia de locuitori. De asemenea trei elevi au fost eliminați din sala de examen pentru tentativă de fraudă.

La nivelul județului Gorj, la prima probă, din cei 2.309 elevi înscriși, 2.134 s-au prezentat, iar 175 au absentat. La cea de-a doua probă se pare că numărul absenților s-a ridicat, prezența fiind de 91,94%, cu aproape 0,5 mai mică decât ce-a înregistrată în ziua precedentă.

La Colegiul Național Spiru Haret, toți elevii s-au prezentat la simularea examenului pentru Evaluarea Națională.

Dată fiind situația epidemiologică din România, pentru a limita răspândirea noului coronavirus și ca măsură sanitară, elevii au fost așezați în ordine alfabetică, câte unul în bancă, nefiind amestecați cu elevi din alte clase. De asemenea, în sala de examen, aceștia nu au avut voie cu rucsacuri sau ghiozdane, manuale, foi, dar nici cu telefoane sau tablete.

Evaluarea examenelor va fi făcută de către doi profesori, iar rezultatele obținute la simulările la Limba și Literatura Română, precum și la Matematică, nu vor putea fi contestate. Ele sunt comunicate elevilor și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor.

Notele obținute la simulările Evaluării Naționale 2021 nu se vor trece în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Maine, elevii din partea minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susține proba la Limba și Literatura Maternă.

Articole similare

Back to top button