ActualitateSliderUltima ora

HoReCa în vizorul inspectorilor de muncă

În perioada 22-28 martie, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat 66 de controale în domeniul relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă pentru verificarea respectării legislației muncii de către angajatori, precum și în vederea limitării răspândirii SARS-CoV-2.

Ca urmare a neregulilor constatate, inspectorii au aplicat mai multe sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 161.500 de lei. Din cuantumul total, suma de 26.500 de lei pentru nerespectarea normelor securității și sănătății în muncă și 135.000 de lei pentru încălcarea legislației în domeniul relațiilor de muncă. Tot în cadrul controalelor efectuate, alte 124 de măsuri de remediere a deficiențelor au fost aplicate.

Două amenzi în valoare de 60.000 de lei au fost aplicate în 3 cazuri de muncă nedeclarată pentru doi angajatori din municipiul Târgu Jiu și Rovinari.

Controalele au vizat în special în această perioadă angajatori din domeniul HORECA, dar și din domenii precum întreținerea și repararea autovehiculelor.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va efectua controale și în perioada următoare, zilnic, pe întreg teritoriul județului Gorj, privind implementarea măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activității la locul de muncă în condiții de securitate și sănătate în muncă.

Articole similare

Back to top button