ActualitateSliderUltima ora

Bibliotecari pentru mâine

În perioada 24-25 martie 2021, Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj a fost prezentă la Conferința „Bibliotecari pentru mâine”, organizată de Institutul Goethe București în parteneriat cu Fundația Progress.

La conferință au participat în jur de 250 de persoane, însă din cauza pandemiei de coronavirus, pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2, aceasta s-a desfășurat pe o cunoscută platformă online. Prezenți au fost bibliotecari atât din România, cât și din Republica Moldova, bibliotecari din bibliotecile publice și școlare, bibliotecile urbane și rurale.

Conform conducerii Bibliotecii Județene „Christian Tell” Gorj experiența a fost una extraordinară. Bibliotecarii au înțeles cât de important este să se orienteze spre o ”bibliotecă verde”, să acorde o atenție deosebită educației pe tot parcursul vieții și să convingă comunitatea că procesul de învățare nu se oprește când termină școala.

Se pare că  un alt accent a fost pus asupra inovației în biblioteci și a adaptării serviciilor bibliotecii în perioada pandemiei. Bibliotecarii de la „Christian Tell” din Târgu Jiu sunt extrem de bucuroși că au putut prezenta experiențe de la biblioteca din orașul nostru, dar au și aflat experiențe de lucru din alte biblioteci.

În această perioadă, Biblioteca Județean „Christian Tell” organizează numeroase proiecte, unele dintre ele fiind chiar în colaborare cu unitățile școlare din județ.

Articole similare

Back to top button