ActualitateSliderUltima ora

Proteste în toata țara

Noile restricții impuse de Guvern au intrat în vigoare de duminică seara. Astfel, în localitățile unde rata de incidență depășește 4 la mia de locuitori, circulația în zilele de vineri, sâmbătă și duminică va fi permisă doar până la ora 20:00, iar activitatea operatorilor economici se va desfășura până la ora 18:00.

Programul atât pentru circulația persoanelor, cât și pentru funcționarea magazinelor va fi aplicat pe tot parcursul săptămânii în localitățile unde rata de infectare a depășit 7,5 la mie.

Secretarul de Stat a anunțat de asemenea și că pentru sărbătorile pascale catolice și ortodoxe va fi permisă circulația până la ora 2 dimineața.

Aceste noi restricții se pare că au creat un adevărat haos la nivel național, astfel că în mai multe orașe mari au izbucnit proteste.

Sătui de restricții și carantină, sute de oameni au ieșit azi noapte pe străzi în București, Brăila, Galați, Timișoara și alte orașe din țară în speranța că guvernanții vor renunța la înăsprirea restricțiilor de circulație.

În Timișoara, protestatarii au mers în fața casei primarului Dominic Fritz și au scandat „Demisia”, iar la București protestatarii au umplut Piața Victoriei.

Și la Pitești, oamenii s-au adunat în centrul orașului, fiind nemulțumiți de măsurile impuse de Guvern.

La nivelul municipiului Târgu Jiu, noile restricții nu se aplică deoarece rata de infectare este sub 4 la mie, mai exact 3,24.

Primarul Marcel Romanescu a ținut să clarifice situația orașului printr-un mesaj pe pagina sa de socializare, explicând măsurile și restricțiile impuse la nivelul Târgu Jiului. Totuși edilul a solicitat public Ministrului Sănătății și celorlalți factori de decizie de la nivel central să lase autorităților publice locale decizia luării măsurilor pentru lupta anti-COVID, în funcție de situația de la fața locului.

Deși târgujienii nu sunt restricționați de noile măsuri aprobate, aceștia au hotărât să fie solidari cu restul populației, iar în această seară începând cu ora 22:00, au anunțat că vor ieși în stradă. Pe o rețea de socializare, oamenii au spus că vor urma exemplul marilor orașe și își vor striga nemulțumirile în fața Prefecturii din Târgu Jiu.

Articole similare

Back to top button