ActualitateSliderUltima ora

Protest spontan la CEO

După 7 săptămâni în care minerii au scandat în Piața Prefecturii, în această dimineață zeci de salariați ai Complexului Energetic Oltenia au protestat în fața sediului companiei. Evenimentul a fost organizat de Sindicatul Mine Energie Oltenia, în frunte cu Gabriel Căldărușe care a și discutat cu membrii directoratului. Principala nemulțumire constă într-o lege dată pentru ambulanțieri. În ianuarie a fost aprobat actul normativ prin care ambulanțierii se pot pensiona mai devreme cu 8 ani, iar minerii consideră că lucrează în condiții mult mai dificile decât aceștia.

Președintele Directoratulul CEO a ieșit la protestatari și le-a transmis că revendicările acestora vor fi transmise de urgență Ministrului Energiei, mai ales că majoritatea solicitărilor nu depind  de conducerea Complexului Energetic Oltenia .

Burlan spune că  speră ca în cel mai scurt timp să primească un răspuns de la autoritățile cu putere de decizie pentru ca lucrurile să revină la normal, însă dă asigurări că cel târziu la 30 aprilie Societatea va fi conformă.

Minerii și-au strigat revendicările, iar unii dintre ei spun chiar că vor intra în greva foamei, în speranța că se va schimba ceva. Oamenii sunt nemulțumiți de Ministrul Energiei, de vârsta de pensionare dar și de prețul certificatelor de carbon care afectează grav compania.

Protestatarii sunt supărați și pe parlamentarii de Gorj. Aceștia spun că demnitarii vin doar în campania electorală pentru a cere voturi, iar mai apoi uită să-și mai respecte promisiunile. La protest și-ar fi manifestat intenția de a participa mai mulți salariați, dar sindicaliștii spun că au insistat să fie respectate măsurile împotriva noului coronavirus.

Articole similare

Back to top button