SliderSocialUltima ora

Mașină confiscată de Garda de Mediu

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au aplicat o sancțiune  în premieră la Târgu Jiu. Aceștia spun că  au destructurat o filieră prin care se abandonau deșeuri provenite de la populație în zona Iezureni – Tg. Jiu. Autorul faptelor a fost prins în flagrant și a primit o amendă consistentă, în valoare de 30 000 de lei. În paralel, Garda de Mediu a confiscat autovehiculul cu care se transportau deșeurile, măsură ce a fost luată în premieră de instituția abilitată în protecția mediului din Gorj.

Acțiunea nu a fost una ușoară. Comisarii spun că l-au urmărit pe autorul faptei și, prinzându-l în flagrant, cel din urmă a fugit. Însă oamenii legii i-au sprijinit pe cei de la Garda de Mediu, iar autovehiculul a fost oprit în trafic, unde conducătorul a și fost sancționat. Șeful instituției spune că fără sprijinul polițiștilor, acțiunea nu s-ar fi bucurat de un asemenea succes.

Deși este o premieră cel puțin pentru județul Gorj, Conducerea Gărzii de Mediu dă asigurări că astfel de acțiuni vor mai avea loc și pe viitor, tocmai pentru a descuraja faptele de natură să polueze mediul înconjurător.

Probabil Garda de Mediu Gorj încearcă prin aceste acțiuni să spele imaginea pătată în ultimul timp de subiectul Groapa de Gunoi Bârsești și Depozitul de Materiale Reciclabile de la Bălești. Totuși, spre deosebire de alte instituții abilitate, Garda de Mediu Gorj a încercat în mare măsură să rezolve problemele privind poluarea, chiar și prin sancțiunile aplicate, care de multe ori se ridică la nivelul zecilor de mii de lei.

Articole similare

Back to top button