ActualitateSliderUltima ora

Vor ca alții să rezolve problema gunoiului

După ce APM a suspendat autorizația de mediu pentru depozitul de la Bârsești, operatorii de deșeuri din localitățile gorjene au transmis că nu vor mai ridica gunoiul, neavând unde să îl ducă. Primarii ajunși în fața faptului împlinit, dau din colț în colț și solicită ca mai marii județului să rezolve problema gunoiului.

Edilii se agață de pandemie și speră ca Prefectul să convoace Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și astfel lucrurile să revină la starea de dinaintea suspendării autorizației pentru Groapa de Gunoi. Prefectul de Gorj le-a dat deja un răspuns încă de ieri prin care spunea clar că acest lucru nu se va întâmpla.

Soluția a fost găsită de autorități prin tranportarea deșeurilor la Mehedinți, însă măsura vine cu niște costuri în plus care ar urma să fie suportate de populație. Asta deși cel puțin la Târgu Jiu au mai fost majorate odată costurile în urmă cu doar câteva săptămâni prin hotărârea Consiliului Local. Totuși, primarii din Gorj nici nu vor să audă de bani în plus, așadar soluția găsită de autorități nu este pe placul lor.

Pe de altă parte, deputatul USR, Radu Miruță, întărește declarația Prefectului și le transmite primarilor că Prefectul nu va declara stare de urgență pentru că „așa cere un primar care nu poate să își rezolve problema.”

 După ce Polaris a transmis că nu va mai ridica gunoiul, și Supercom a înștiințat câteva primării cu privire la același aspect. Suspendarea autorizației a fost atacată în instanță iar primul termen a fost stabilit pentru începutul lunii aprilie.

Articole similare

Back to top button