ActualitateSliderUltima ora

Scade numărul localităților fără cazuri COVID

La nivelul județului Gorj, situația epidemiologică pare a se menține alertă. Zilnic se observă o menținere ridicată atât a numărului de noi cazuri, cât și al deceselor și al pacienților internați în stare gravă la ATI. Ieri a fost înregistrat un număr de 65 noi cazuri de îmbolnăvire, dar și două decese în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Rata de infectare a județului Gorj se menține sub 3 la mia de locuitori, mai exact 2,43, fiind situat încă în scenariul galben . Din cele 70 de localități ale județului, conform informațiilor oferite de DSP Gorj, 54 înregistrează o incidență de peste 1,5 cazuri la mia de locuitori în ultimele două săptămâni. Există și 13 localități în scenariul roșu, cea mai mare incidență fiind înregistrată în Turcinești, 5,70 .

Se observă o scădere a numărului de localități care nu au mai înregistrat cazuri de coronavirus. Doar 3 dintre acestea au incidența 0 în acest moment, mai exact Ionești, Berlești și Dragotești.

Cele mai multe noi cazuri de COVID au fost raportate, în ultimele două săptămâni în municipiul Târgu Jiu, 328 .

În aceeași perioadă, județul Gorj a înregistrat per total o rată de infectare de 2,43, cu 865 de noi cazuri raportate la o populație de 356.342.

Trebuie subliniat faptul că numărul testelor efectuate la nivelul județului nu este unul ridicat. Deși capacitatea este de peste 300 de teste zilnice, doar 201 au fost înregistrate în 24 de ore.

Numărul de internări se află într-o continuă creștere la nivelul spitalelor din Gorj cu specific COVID.

În prezent locurile disponibile la ATI se află pe cale de dispariție, iar starea persoanelor internate deja la secția de terapie intensivă este una gravă. Medicii fac eforturi majore pentru a-i ține în viață.

Articole similare

Back to top button