ActualitateSliderUltima ora

Toate paturile ocupate!

Dacă până acum Gorjul nu s-a confruntat prea des cu problema ocupării tuturor paturilor din spitale pentru pacienții infectați cu noul coronavirus, valul 3 al pandemiei se pare că schimbă acest lucru. La Secția de Boli Infecțioase de la Spitalul Județean de Urgență mai era doar un singur loc azi-dimineață, iar la Terapie Intensivă totul este plin de câteva săptămâni.

Totuși, secția dispune de încă 25 de paturi de rezervă. Reprezentanți ai spitalului spun că cele 25 de locuri vor fi folosite doar în cazul în care se atinge capacitatea maximă, însă nu au spus cu exactitate când, dat fiind faptul că în această dimineață erau ocupate 49 din cele 50 de paturi, așadar probabil nu este considerată ca fiind atinsă capacitatea maximă.

Situația este delicată și la celelalte două sedii ale SJU, unde se află pacienții suspecți. La locația de pe strada Tudor Vladimirescu se află 4 pacienți suspecți izolați la nivelul secțiilor, fiind libere 5 locuri, iar la izolatorul secției de Terapie Intensivă  nu mai este niciun loc, ambele paturi fiind ocupate.

La Spitalul 700, acolo unde se află și zona tampon, situația pare să fie ceva mai bună decât la celelalte locații. Doar 9 paturi din cele 23 erau ocupate azi-dimineață, însă la ATI 4 pacienți figurau la nivelul izolatorului. Un singur loc s-a eliberat de ieri și până astăzi, însă probabil va fi ocupat în cel mai scurt timp.

În ceea ce privește numărul testelor efectuate de unitatea sanitară, se pare că și acesta a crescut. Peste 230 de probe au fost prelucrate în 24 de ore, iar dintre acestea 52 au fost pozitive, iar pentru 180 rezultatul a fost negativ.

Nici salariații spitalului nu sunt feriți de infecție. În ultimele 14 zile, 5 angajați au fost depistați pozitivi Covid-19.

Articole similare

Back to top button