ActualitateSliderUltima ora

Tudor Vladimirescu prezent la Polovragi

Evenimentul organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj împreună cu primăria Polovragi cu ocazia Zilei Olteniei s-a dovedit a fi un adevărat succes.

Prezenți la eveniment au fost și prefectul Corneliu Răducan-Morega, cei doi subprefecți, membrii Consiliului Județean Gorj, dar și deputații Radu Miruță și Claudiu Manta.

Evenimentul s-a deschis cu un scurt discurs ținut de Ion Cepoi, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, cel care a și inițiat acest proiect.

Ulterior, primarul comunei Polovragi, Gheorghe Epure a preluat cuvântul și a mulțumit tuturor celor prezenți pentru implicarea de care au dat dovadă.

În continuare a avut loc lansarea cărții scrisă de Nelu Vasile, o carte care cuprinde ce a însemnat și ce înseamnă Tudor Vladimirescu în memoria românilor.

Evenimentul a continuat cu apariția lui Tudor Vladimirescu. Actorul Titu Eugen a fost cel care i-a dat viață marelui personaj istoric.

Punctul culminant l-a reprezentat momentul dezvelirii bustului lui Tudor Vladimirescu, bust realizat de marele sculptor basarabean Eric Perjovschi. Subprefectul Virgil Drăgușin, împreună cu vicepreședintele Consiliului Județean, Gheorghe Nichifor și primarul Gheorghe Epure au fost cei care au avut ocazia de a scoate la lumină opera de artă. Ulterior o slujbă de sfințire a bustului a fost oficiată.

Au urmat apoi o serie de manifestări artistice, jocul și cântecul bucurând sufletele celor prezenți la eveniment.

Centrul a ales să marcheze sărbătoarea din acest an, prin dezvelirea bustului pentru a aduce încă un omagiu Marelui Pandur chiar în locul pe care acesta l-a făcut memorabil. Tudor Vladimirescu a fost prezent în anul 1821 la Polovragi, fortificând mănăstirea pentru a putea fi folosită ca bază de operațiuni militare.

Articole similare

Back to top button