ActualitateSliderUltima ora

Înscrieri pentru clasele pregătitoare

Procedura de înscriere a copiilor din învățământul primar pentru anul școlar 2021 – 2022 a început de miercuri, când școlile și inspectoratele școlare au afișat planul de școlarizare propus, precum și numărul de clase pregătitoare disponibile.

Părinții pot afla mai multe informații despre înscrierea copiilor la clasa pregătitoare de pe site-ul Inspectoratului Școlar Județenean.

Numărul locurilor disponibile pentru anul viitor, la clasa pregătitoare, în județul Gorj este de 2.557.

Prima etapă de înscriere se va desfășura în perioada 29 martie – 28 aprilie. Procedeul de înscrere la clasa pregătitoare se adresează mai multor categorii de copii. Astfel, pentru copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2021, părinții au obligația de a-i înscrie la învățământul primar, clasa pregătitoare. În situația în care se dorește amânarea înscrierii, aceasta poate fi făcută doar în situații medicale bine definite și în urma aprobării Comisiei Județene de la nivelul Inspectoratului Școlar Județean.

În cazul copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2021, inclusiv, părinții au posibilitatea să îi înscrie la clasa pregătitoare, însă există și aici două situații: copiii care au frecventat grădinița au nevoie de o cerere scrisă de părinte, dar și de o recomandare de la grădinița unde au terminat grupa mare, iar în situația în care copiii nu au frecventat grădinița sau au venit din străinătate, aceștia au nevoie de o cerere scrisă de tutorele legal și o recomandare eliberată de CJRAE Gorj.

Inspectorul Școlar General Adjunct, Marian Staicu, a ținut să sublinieze faptul că aceste înscrieri se fac doar în baza Ordinului de Ministru și nu în urma unor liste întocmite anterior.

Modelele de cerere atât pentru părinți, cât și pentru evaluarea copiilor pot fi descărcate de pe site-ul oficial al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Gorj.

Articole similare

Back to top button