ActualitateSliderUltima ora

Probleme cu gunoiul. Dubla 2

 Peste 1200 de locuitori ai comunei Bălești au semnat o petiție înaintată autorităților din Gorj pentru închiderea unui alt depozit din apropierea municipiului Târgu Jiu. Așadar problema deșeurilor din Gorj nu pare să dispară prea curând, deși ne-am fi așteptat la acest lucru într-o oarecare mărsură. APM a suspendat autorizația depozitului de la Bârsești, iar instituțiile abilitate au impus o serie de măsuri operatorului. În timpul în care așteptăm conformarea administratorului, trebuie să ne concetrăm atenția asupra celuilalt depozit, de la Bălești.

Acolo există un depozit de sticlă pisată și plastic, iar praful nociv care se ridică afectează sănătatea populației, după cum este precizat și într-un document al DSP Gorj care a solocitat realizarea unui studiu de impact. Cetățenii spun că problema va lua amploare, mai ales că societatea respectivă vrea să se extindă, deși nu ar avea autorizație de funcționare.

Cetățenii spun că au făcut mai multe sesizări, atât la Garda de Mediu, cât și la poliție, iar autoritățile au aplicat amenzi trimestrial.  Societatea ar avea un brevet de invenție privind un produs din sticlă și ciment, iar cu acest pretext ar desfășura activitățile industriale.  Ilie Holtea spune că de acolo nu iese nicio mașină cu produse fabricate, ci doar intră camioane cu deșeuri.

Pentru a rezolva problema, cetățenii comunei au semnat o petiție pe care au trimis-o autorităților competente. În prezent cei peste 1000 de oameni așteaptă un răspuns.

Și pârâul Iaz ar fi poluat, însă cetățenii spun că nu se face nimic în acest sens. Semnatarii petiției își doresc ca șefii instituțiilor abilitate în protecția mediului să își dea demisia , date fiind problemele legate de gunoiul de pe raza județului Gorj.

Articole similare

Back to top button