Campania AJOFM a fost un succes

Campania națională ce constă în verificarea stabilirii și acordării ajutorului social, dar și identificarea măsurilor de creștere a ocupării persoanelor apte de muncă a luat sfârșit. La nivelul județului Gorj, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă împreună cu Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială au fost insituțiile ce au desfășurat aceste vizite tematice. Dacă în prima săptămână, verificările au fost făcute de echipe mixte formate din membrii celor două agenții, ulterior sarcinile au fost împărțite. AJPIS au verificat dosarele prin care persoanele beneficiază de plata venitului minim, iar AJOFM a identificat tinerii NEETS și i-au introdus în baza de date.

În cadrul celor 50 de localități verificate până în prezent, primarii au dat dovadă de implicare și au oferit reprezentanților AJOFM spațiul necesar pentru întâlnirile cu persoanele vizate în condiții optime, respectându-se măsurile de distanțare impuse de pandemia COVID-19.

La aceste întâlniri au participat peste 950 de gorjeni, care ulterior au putut beneficia de numeroase facilități, printre care recomandări pentru cursurile de formare profesională, dar și angajare.

De asemnea, în urma acestei campanii, AJOFM Gorj a emis repartiții pentru 82 de persoane pentru participarea la programul „A doua șansă”.

În cadrul acestei campanii au participat gorjeni din mai multe categorii sociale, atât cu studii, cât și fără.