ActualitateSliderUltima ora

A fost ales câștigătorul

Proiectul inovator „Primar pentru o zi” implementat de Cosmin Morega, primarul orașului Motru, a ajuns la final. Proiectul a fost destinat tinerilor din Motru cu vârste cuprinse între 17 și 26 de ani, pasionați de politică și administrație publică.

La această provocare lansată de primarul Morega au răspuns 19 persoane. Deși inițial s-au înscris 21 de tineri, din motive personale doi dintre ei nu s-au prezentat. Edilul și-a dorit, prin acest proiect, să antreneze simțul civic al tinerilor, să le facă cunoscut modul în care funcționează administrația publică locală și să le ofere ocazia de a contribui direct cu idei pentru eficientizarea administrației.

Conform primarului Cosmin Morega, toți participanții s-au arătat extrem de interesați de partea administrativă, au fost cooperanți și dornici să învețe multe lucruri noi. Boboc Alexandru, tânărul în vârstă de 18 ani, elev în clasa a XII-a, la Colegiul Național „George Coșbuc”, pare că a reușit să se facă remarcat, fiind desemnat câștigător. Alexandru a ales să participe la acest nou proiect așa cum spune primarul Morega cu „temele deja făcute de acasă”.

Tânărul din Motru care a fost ales câștigătorul provocării „Primar pentru o zi” are deja o mică afacere de familie în domeniul creșterii animalelor, fiind pasionat de medicina veterinară. Primarul Cosmin Morega spera ca premiul acordat să îl ajute și îi garantează că are toată susținerea sa pentru ca pe viitor să își poată deschide propria afacere la nivelul municipiului Motru.

Morega își dorește ca pe viitor să extindă acest gen de proiect și pentru persoanele de vârsta a doua, dar și pentru oamenii din afaceri din zona Motru.

Articole similare

Back to top button