ActualitateSliderUltima ora

Mirosul nu va mai dura mai mult de 3 luni

Groapa de gunoi din municipiul Târgu Jiu a creat multe probleme cetățenilor din zonă atât din punct de vedere olfactiv, cât și vizual, iar numeroase plângeri au apărut la nivelul Instituției Prefectului.

Astfel, actualul prefect, Corneliu Răducan Morega a convocat vineri, o întâlnire la nivelul sediului Prefecturii Gorj, cu toți factorii implicați în problema poluării generate de depozitul de deșeuri din municipiu. La întâlnire au partcipat, pe lângă reprezentanții instituțiilor abilitate în gestionarea acestei situații, și doi cetățeni din zona care este supusă poluării.

Conform prefectului Morega, discuția de vineri a vizat componenta tehnică a problemei, mai exact îndepărtarea mirosului din zona unde se află în prezent groapa de gunoi a orașului.

În urma discuțiilor, a fost stabilit un plan corect de măsuri pentru a pune capăt acestei situații neplăcute. Astfel, Primăria Târgu Jiu și-a luat angajamentul să emită, în termen de o săptămână, autorizația de construcție pentru executarea investițiilor necesare penru eliminarea poluării. Societatea care administrează depozitul de deșeuri va prezenta un grafic de realizare a măsurilor. De asemenea, reprezentanții Polaris s-au angajat ca problema mirosului de la groapa de gunoi să fie eliminată în termen de 11 săptămâni de la emiterea autorizației de construire.

Corneliu Răducan Morega susține că lucrările pentru rezolvarea acestei probleme vor fi monitorizate în fiecare zi de vineri de către o comisie formată din reprezentanți ai instituției pe care o conduce.

În ultimul timp au avut loc mai multe proteste ale cetățenilor din zona Bârsești – Slobozia, următorul fiind programat vineri în fața Primăriei Municipiului Târgu Jiu.

Articole similare

Back to top button