ActualitateSliderUltima ora

Confidențialitate răsplătită la SJU

Problema sporurilor primite de angajații la stat a apărut și la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Un raport pe anul trecut al Curții de Conturi arată că unitatea sanitară a acordat sporuri de confidențialitate neprevăzute de legislația în vigoare în valoare de 983 000 de lei. Cu alte cuvinte, Spitalul a plătit angajații
TESA cu aproape un milion de lei ca răsplată pentru păstrarea confidențialității.

Managerul unității, Dumitru Vienescu, spune că personalul tehnic, economic și socio-administrativ a beneficiat de acest spor în vaza vechiului contract colectiv de muncă și că au acționat în instanță măsurile Curții de Conturi, iar judecătoria le-ar fi dat dreptate. Curtea de Conturi a stabilit recuperarea plăților nelegale efectuare după 31 martie 2018, cu perceperea de dobânzi și penalități de întârziere, însă Vienescu spune că angajații nu au fost nevoiți să restituie banii, în vaza hotărârii judecătorești.  Pe de altă parte, odată cu noul contract colectiv, sporul a dispărut și niciun salariat nu ar mai beneficia în prezent de acesta.

Raportul Curții de Conturi arată că spitalul din Târgu Jiu a avut 382 de abateri financiar-contabile și prejudicii de peste 1 milion de lei. Cele mai mari sunt legate de sporurile menționate, plata unor diferențe salariale dispuse de instanța de judecată din venituri proprii și nerecuperarea acestora de la bugetul care asugură decontarea unor astfel de cheltuieli, dar și pentru necalcularea, nedeclararea și neplata obligațiilor datorate bugetului de stat aferente diferețelor salariale dispuse de instanța de judecată.

Articole similare

Back to top button