Replica Prefectului de Gorj

Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, prezent în platoul GorjTv la emisiunea Dialog Deschis, a ținut să lămurească poziția sa vizavi de sfaturile primite, prin intermediul mass media, de la socrul său, Dan Ilie Morega.

Fostul deputat, Dan Morega, i-a transmis ginerelui său, cu câteva zile în urmă, că a intrat „în groapa cu lei”, însă acesta a ținut să-l contrazică. Prefectul Morega susține că nu primește sfaturi cu privire la politică și administrație de la nimeni, considerând că are deja experiența necesară.

În ceea ce privește recomandarea făcută de Dan Morega ginerelui său cu privire la reorganizarea angajaților din cadrul instituției, dar și renunțarea la un angajat, mai exact șeful Serviciului de Legalitate a Actelor, noul prefect de Gorj, a ținut să își exprime propria părere. Corneliu Răducan Morega consideră că Liviu Diaconescu, persoana cu pricina, nu a greșit cu nimic și nu are ce să îi reproșeze.

Tot în cadrul emisiunii, noul prefect al județului Gorj, Corneliu Răducan Morega, a dezvăluit că și-a transferat toate acțiunile firmei sale de arhitectură către tatăl său, care este conductor arhitect. Prefectul a ținut însă să ii ceară tatălui ca toate contractele cu statul să fie evitate pe toată perioada mandatului său.

Corneliu Răducan Morega susține că a luat această decizie de a se retrage integral din afacerea pe care o conducea, tocmai pentru nu lăsa un motiv de discuție.