Se întoarce zăpada!

ANM a emis azi dimineață un cod galben de ninsori pentru sudul țării, dar și o informare meteorologică pentru celelalte zone ale țării, valabile până joi dimineață. În unele zone se va depune un strat de 30 de centimetri de zăpadă și în special în zilele de miercuri și joi vremea va fi deosebit de rece.

Informarea meteorologică este emisă pentru intervalul 9 martie, ora 23:00 – 11 martie, ora 10:00 și vizează precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare și intensificări ale vântului.

Aria precipitațiilor moderate cantitativ va cuprinde treptat Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Banatului și zona Carpaților Meridionali și de Curbură. Vor predomina ninsorile, iar în extremitatea de sud și în sud-est, în această noapte și în prima parte a zilei de mâine precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ploaie. Izolat se va forma polei sau ghețuș.

Vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, cu viteze în general de 45…55 km/h, temporar viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig.

Vremea va fi deosebit de rece mâine și poimâine când valorile termice vor fi cu 8, chiar 10 grade mai scăzute decât mediile multianuale.

Codul galben de ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă local consistent va intra în vigoare la noapte, începând cu ora 03:00 și va expira miercuri, la ora 06:00.

În Oltenia dar și în alte zone, începând din această noapte și până  în dimineața zilei de joi, temporar vor fi mai ales ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local consistent.