ActualitateSliderUltima ora

Solicitările minerilor bagă CEO în faliment

Protestatarii din Piața Prefecturii solicită de câteva săptămâni bune reducerea vârstei de pensionare și au avut discuții și cu parlamentarii în acest sens. Cei din urmă au promis că vor face tot posibiliul pentru ca legea să fie constituțională, însă cu anumite modificări.

Reducerea vârstei de pensionare așa cum o cer minerii ar avea un impact major, negativ, asupra Complexului Energetic Oltenia. Liberalii spun că pentru ca legea să fie viabilă, ar trebui ca CEO să le plătească oamenilor contribuția  pe grupe de muncă, retroactiv. În cifre, impactul bugetar pentru Complexul Energetic Oltenia ar fi de 250 de milioane de lei, mult prea mult pentru companie.

Liberalii spun că vor căuta soluții pentru ca angajații să beneficieze de legi mai favorabile și o pensionare adecvată, însă Pecingină declară că niciodată nu va susține o lege care să falimenteze CEO.

Peste 4000 de salariați ar beneficia de această lege, însă restul de peste 8000 ar rămâne fără loc de muncă.

Complexul Energetic Oltenia deja trece printr-o perioadă grea. Urmează să fie aprobat planul de restructurare de către Comisia Europeană în perioada următoare și, de asemenea, trebuie să plătească și costul certificatelor de carbon pentru anul 2020.

 

Articole similare

Back to top button