ActualitateSliderUltima ora

Peste 200 de controale au efectuat ITM Gorj

Luna februarie se pare că a fost luna controalelor pentru inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, care au efectuat un număr de 202 activități de verificare. Dintre acestea, 117 controale au avut ca obiectiv verificarea respectării legislației în domeniul relațiilor de muncă, iar 85 controale în domeniul securității și sănătății în muncă. Urmare a neconformităților constatate în urma controalelor, angajatorilor le-au fost trasate 434 de măsuri, în vederea intrării în legalitate.

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au aplicat amenzi în cuantum de 656.500 de lei, din care 142.500 de lei pentru nerespectarea normelor securității și sănătății în muncă și 514.000 de lei pentru încălcarea legislației în domeniul relațiilor de muncă. De asemenea au fost depistatate 12 cazuri de muncă nedeclarată, la 8 angajatori, fiind aplicate amenzi în valoare totală de 210.000 de lei.

Verificarea respectării de către angajatori a măsurilor de prevenție și protecție în vederea limitării răspândirii SARS-CoV-2 rămâne în continuare un obiectiv important pentru Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj.

Munca nedeclarată reprezintă un fenomen de o gravitate crescută cu care se confruntă societatea, cu consecințe negative atât asupra lucrătorului, cât și asupra bugetului de stat, iar pe tot parcursul anului 2021, obiectivele prioritare ale Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj vor fi identificarea și combaterea muncii nedeclarate, precum și respectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă de către toți angajatorii.

 

Articole similare

Back to top button