ActualitateSliderUltima ora

Decesul lui Dobrin: între Covid și defecțuini

Sâmbătă, Direcția de Sănătate Publică anunța pe pagina de socializare decesul inspectorului șef Adrian Dobrin.

Cu profund regret anuntam decesul colegului nostru, inspector sef Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP GORJ, Dobrin Adrian-Virgil.

Colegii tai nu te vor uita niciodata!

Dumnezeu să-l ierte!

Dobrin fusese diagnosticat cu infecție Covid-19, iar starea lui se deteriorase, fiind internat la Terapie Intensivă la Spitalul din Târgu Cărbunești. Ulterior s-a decis transferarea lui la o unitate sanitară din Capitală, însă pe drum situația s-a înrăutățit. O siguranță ar fi fost cea care a cauzat problemele, iar managerul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj spune că o echipajul nu putea să prevadă acest lucru. Ambulanța a plecat de la Târgu Jiu în jurul orei 15.00 și a preluat pacientul de la Târgu Cărbunești la ora 15.45. Mitroi spune că la 17.00 a ajuns echipajul la Râmnicu Vâlcea, iar o jumătate de oră mai târziu, pacientul a fost predat Unității de Primiri Urgențe Vâlcea. După mai puțin de 3 ore, Dobrin a intrat în stop respirator.

Exista și posibilitatea ca inspectorul DSP să fie transferat cu un elicopter, însă Cosmin Mitroi spune că, din informațiile sale, familia ar fi refuzat transportul pe cale aeriană.

În acest caz și Direcția de Sănătate Publică Gorj, dar și poliția au dispus verficări pentru clarificarea situației.

Și Prefectul de Gorj a trimis astăzi Corpul de Control la Serviciul de Ambulață Gorj pentru a verifica dacă s-au respectat toate procedurile în cazul decesului șefului Inspecție Sănătate Publică din cadrul DSP Gorj.

Adrian Dobrin avea 48 de ani și nu era cunoscut ca suferind de alte afecțiuni. Inclusiv raportarea zilnică a DSP privind cazurile de infectare cu noul coronavirus precizează cauza decesului: infecție Covid-19 (formă severă)- fără comorbidități.

Articole similare

Back to top button