ActualitateSliderUltima ora

Alertă în mai multe localități

Inevitabilul s-a produs din nou. Municipiul Târgu Jiu a reintrat în scenariul roșu după câteva luni în care lucrurile păreau să meargă spre bine. Mai rău, alte două comune se apropie de carantinare înregistrând 5,12 respectiv 5,17 cazuri raportate la o mie de locuitori. Este vorba despre Bărbătești și Ciuperceni, iar cea din urmă a înregistrat o creștere a incidenței destul de abruptă. Ieri, comuna Ciuperceni avea un coeficient de infectare de 2,59 iar astazi este la un pas de carantinare.

Edilul din Ciuperceni spune că deși s-au luat toate măsurile de protecție, lupta cu un inamic invizibil este una foarte dificilă. Daniel Dobrescu spune că speră să nu se impună carantina și situația să revină la normal.

Și la Bărbătești situația este roșie, însă deocamdată, de ieri și până astăzi incidența a rămas totuși stabilă. Primarul comunei spune că cei infectați sunt majoritatea izolați în aceeași casă și nu ar fi luat virusul din comună. Așadar, nu s-ar impune o eventuală carantinare.

Gorjenii au fost informați în jurul prânzului prin mesajul Ro-Alert cu privire la nivelul ridicat de răspândire a virusului Sars-Cov-2, care cuprindea și o serie de recomandări, printre care purtarea măștii, păstrarea distanței și evitarea aglomerației.

În mediul urban, municipiul Târgu Jiu a înregistrat 3,15 cazuri la mia de locuitori, în timp ce orașele Turceni, Novaci și Rovinari au incidențe cuprinse între 3,14 și 3,19 cazuri. Târgu Cărbunești este încă în scenariul galben alături de Țicleni, iar municipiul Motru și orașul Tismana stau cel mai bine, cu un coeficient de infectare cuprins între 0,90 și  1,02 la mie.

În scenariul roșu se închid restaurantele, barurile și cafenelele în interior, la fel și sălile de jocuri de noroc, cinematografele și instituțiile de cultură. Școlile își închid ușile pentru elevii anilor terminali, însă cei mici și preșcolarii vor merge în continuare la clase.

Situația a devenit alarmantă mai ales după ce ieri au fost înregistrate peste 80 de cazuri de infectare la nivelul județului Gorj, iar astăzi raportarea națională a indicat peste 4200 de teste pozitive.

Articole similare

Back to top button