ActualitateSliderUltima ora

Sancțiuni usturătoare aplicate de DSVSA Gorj

DSVSA Gorj a efectuat controale și verificări tematice și fizice în unități supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor din județul Gorj în domeniile alimentar și al sănătății şi bunăstării animalelor.

A fost verificat modul de asigurare a conformității cu cerințele prevăzute de legislaţia comunitară şi naţională în vigoare în cadrul a peste 115 de controale, unele dintre acesta fiind efectuate în echipaje mixte, în contextul pandemiei Covid-19.

În urma acestora, mai multe unități din localitățile Rovinari, Târgu Jiu, Turburea și Țânțăreni, au fost amendate pentru neregulile găsite de inspectori. Valoarea totală a scancțiunilor se ridică la 20.900 de lei.

O sancțiune în valoare de 1.000 de lei a fost aplicată de către inspectorii DSVSA unei farmacii veterinare, pentru eliberarea de medicamente fără prescripție medicală.

6.000 de lei a primit amendă proprietarul unei exploatații non-profesională, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație a animalelor provenite dintr-o zonă cu P.P.A. Un al proprietar de exploatație non-profesională a fost sancționat în urma controalelor cu suma de 1.500 de lei.

Un magazin alimentar a fost amendat cum suma de 1.200 de lei după ce inspectorii DSVSA Gorj au descoperit mai multe nereguli legate de starea produselor alimentare, dar și depozitarea lor. Se pare că băuturile alcoolice și nealcoolice, navetele cu pâine și produsele de panificațe erau depozitate direct pe paviment. De asemenea, monitorizarea temperaturii de păstrare a produselor alimentare se pare că nu se efectua, iar agregatele frigorifice prezentau o stare de igienă precară.

Cu suma de 10.000 de lei a fost sancționat un restaurant, întrucât a data controlului, în lada frigorifică din bucătăria unității au fost identificate produse alimentare fără elemente de identificare, respectiv etichetele producătorilor. Ca sancțiune complementară, inspectorii DSVSA au reținut 12,01 kg produse din carne, în valoare totală de 394,23 lei.

1.200 lei amendă a primit și un bar, pentru întreținerea necorespunzătoare a spațiilor și suprafețelor unității.

În cadrul controalelor desfășurate în perioada 22 – 28 februarie, inspectorii DSVSA Gorj au soluționat și două reclamații din partea consumatorilor din localitățile Negomir și Turburea.

Articole similare

Back to top button