ActualitateSliderUltima ora

„Școală după școală” și pentru elevii gorjeni

Pentru recuperarea materiei pierdute, Ministerul Educației a stabilit ca profesorii și învățătorii, să facă câte 20 de ore pe lună față în față cu fiecare elev din clasele primare și de gimnaziu.

Astfel, potrivit Ordinului nr. 3.300 din 19 februarie 2021, publicat miercuri seară în Monitorul Oficial, începând cu semestrul al II-lea al anului școlar 2020-2021, Ministerul Educației organizează și asigură desfășurarea Programului național pilot de tip „Școala după școală”, pentru elevii până la clasa a VIII-a inclusiv.

Sunt eligibili pentru a participa la Programul naţional pilot de tip „Şcoala după şcoală“, elevii aflaţi în risc de părăsire timpurie a şcolii şi sau în risc ori în situaţie de eşec şcolar, în special elevii care nu au avut acces sau au avut acces deficitar la activităţile educaţionale desfăşurate prin intermediul tehnologiei şi al internetului şi elevii aparţinând grupurilor vulnerabile, cum ar fi elevi romi, elevi din mediul rural, elevi cu dizabilităţi şi elevi din comunităţile dezavantajate economice.

Elevii interesați de a participa la astfel de ore, se pot înscrie la unitățile de învățământ de care aparțin. Grupele pentru programul pilot „Școală după școală” sunt formate din 12 elevi.

În cadrul unei ședințe organizate astăzi, inspectorul școlar general, Dana Constantinescu, a ținut să explice și să ofere câteva informații pentru diferitele situații ce pot apărea.

La nivelul fiecărei unități școlare este desemnată o persoană care să se ocupe de popularizarea în rândul cadrelor didactice a acestui program. Ulterior diriginții sau învățătorii, în funcție de caz, vor lua legătura cu părinții și le vor oferi mai multe informații despre programul „Școală după școală”.

Până pe data de 3 martie, unitățile de învățământ trebuie să trimită Inspectoratului Școlar Județean Gorj situații elevilor care au optat pentru orele remediale care vor începe fizic pe data de 8 martie.

Articole similare

Back to top button