ActualitateSliderUltima ora

Investiții importante ce vizează Gorjul

Guvernul coaliției PNL-USR PLUS-UDMR vine cu ceva nou pentru bugetul 2021 – a asignat cel mai mare procent de investiții din ultimii ani.

Deputatul de Gorj, Radu Miruță, consideră că în acest an trebuie să fim mai ambițioși și să dăm startul unor investiții importante.

În ceea ce privește marile investiții finanțate din bugetul de stat există câteva ce vizează județul Gorj, și anume: studiul de fezabilitate și proiectul tehnic de execuție pentru drumul expres Craiova-Târgu Jiu.

În ultimii 10-15 ani, drumul expres Craiova-Târgu Jiu a fost în atenția tuturor politicienilor, reprezentând un obiectiv important în campania electorală. Deși anii au trecut și am ajuns în 2021, proiectul se pare însă că a stagnat, fiind încă în faza de studiu de fezabilitate și proiect tehnic.

Conform spuselor lui Radu Miruță, proiectul va primi finanțarea necesară după trecerea bugetului de stat, iar termenul de execuție este de aproximativ 2 ani. Ulterior lucrările vor fi demarate.

Deputatul de Gorj cere însă cetățenilor să aibă răbdare și să înțeleagă că pentru orice proiect este necesară depășirea unor etape.

Miruță a ținut să sublinieze că proiectul ce vizează drumul expres Craiova-Târgu Jiu are în această perioadă de 2 ani inclus și proiectul tehnic. Deputatul a explicat că în prezent nu se pot asigura bani pentru execuția drumului, tocmai pentru că acest studiu de fezabilitate și proiectul tehnic nu sunt finalizate.

Un alt impediment în procesul de execuție al proiectului de drum ar fi contestațiile venite din partea constructorilor ce participă la licitație. Contestațiile firmelor sunt legale în România, mai ales pentru proiectele de așa anvergură.

Articole similare

Back to top button