Polițiștii vor acționa în instanță Primăria

Primarul Marcel Romanescu de mai bine de o luna sublinia faptul că în noua organigramă a UAT-ului mai multe posturi de conducere vor dispărea.

În urma ședinței de Consiliu Local ce a avut loc ieri, noul grafic a fost aprobat. Deșii membrii social democrați au votat contra, majoritarul PNL a adoptat propunerea de reorganizare a personalului.

Romanescu susține că pe lângă dispariția unor posturi de conducere, reorganizarea a avut în vedere și reconfigurarea noilor structuri, dar și trecerea direcțiilor în aparatul primarului.

Conform noii organigrame a primăriei municipiului Târgu Jiu, 17 posturi de conducere au fost desființate, cele mai multe fiind de la Poliția Locală.Au fost desființate și posture de execuție, astfel, cei care și-au pierdut postul au luat legătura cu sindicatele și vor acționa în instant Primăria. Mulți dintre cei vizați de hotărâre și-au pierdut calitatea de funcționar public și le-au fost date la schimb posturi de agenți de pază.

Conform organigramei, aceștia nu vor mai putea costata și aplica sacțiuni conform Legii poliției locale, ci doar pe hotărârile Consiliului Local, fiind împuterniciți ai Primarului.