ActualitateSliderUltima ora

Cazuri de muncă la negru depistate de ITM

În perioada 15-21 februarie, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat 50 de controale în domeniile relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă.

Ca urmare a neregulilor constatate, inspectorii au aplicat mai multe sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 103.000 de lei. Din cuantumul total, suma de 50.000 de lei a fost aplicată pentru muncă nedeclarată a trei angajatori din domenii precum exploatare forestieră, fabricarea produselor de patiserie și activități de asistență medicală specializată. Tot în cadrul controalelor efectuate, alte 107 de măsuri de remediere a deficiențelor au fost aplicate.

Două amenzi în valoare de 40.000 de lei au fost aplicate în 2 cazuri de muncă nedeclarată pentru doi angajatori din localitățile Crasna și Bumbești-Jiu. Un alt angajator din municipiul Târgu Jiu a fost sancționat de inspectorii ITM Gorj cu 10.000 de lei.

Verificarea respectării de către angajatori a măsurilor de prevenție și protecție în vederea limitării răspândirii SARS-CoV-2 rămâne în continuare un obiectiv important pentru Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj.

Munca fără forme legale de angajare reprezintă cea mai des întâlnită abatere, fiind obiectiv permanent al acțiunilor de verificare desfășurate de inspectorii ITM Gorj.

Articole similare

Back to top button