ActualitateSliderUltima ora

Cabinet stomatologic școlar la Rovinari

Cabinetul stomatologic școlar din Rovinari a stat cu lacătul pe ușă o bună perioadă de timp din cauza lipsei de personal. Autoritățile au anunțat acum redeschiderea acestuia, iar de sănătatea dentară a copiilor se va ocupa medicul Robert Racea.

Elevii pot merge astfel la consult sau la tratament între orele 9.00 și 15.00 doar cu adeverință de școlar, certificat de naștere sau buletin, dar și copie după cartea de identitate a tutorelui legal. Primăria va asigura dotarea cabinetului, însă decontarea cheltuielilor o va face Direcția de Sănătate Publică Gorj.

Dacă situația epidemiologică va permite funcționarea școlilor în scenariul verde, autoritățile iau în calcul modificarea programului de lucru. Deja 13 elevi au beneficiat de serviciile medicale gratuite. Cabinetul funcționează la parterul fostului Internat al Colegiului „Gheorghe Tătărescu”.

Cabinetul stomatologic școlar din Rovinari a fost deschis în 2017, însă ulterior s-a închis, nefiind niciun medic dispus să presteze servicii.

Școlile din Gorj au o mare problemă privind lipsa cabinetelor medicale. Doar 36 de cabinete medicale școlare funcționează în prezent, preponderent în mediul urban. Pe lângă acestea, numai 9 cabinete stomatologice își desfășoară activitatea pentru elevii din Gorj. Acolo unde este nevoie, unitățile de învățământ apelează la dispensarul din comună, însă pentru problemele ce țin de sănătatea dentară nu s-au găsit încă soluții.

Articole similare

Back to top button