ActualitateSliderUltima ora

Rânca în continuare în topul preferințelor

Turiștii au luat din nou cu asalt în acest weekend stațiunea montană Rânca, de pe raza județului Gorj pentru a se putea bucura de câteva zile de relaxare. Aceștia au lăsat în urmă aglomerația urbană și au preferat să meargă la munte cu familia, tocmai pentru a avea parte de puțină distracție pe pârtie.

Fiind una dintre puținele stațiuni din țară care a avut zăpadă suficientă în această iarnă pentru practicarea sporturilor, Rânca a atras un număr foarte mare de turiști, peste 5.000 zilnic.

Ținând cont că ne aflăm în plină pandemie, muntele se pare că este locul de refugiu preferat de cetățeni. Oamenii s-au bucurat de vremea frumoasă, stratul consistent de zăpadă reprezentând un adevărat motiv de fericire atât pentru cei mici, cât și pentru adulți. Fie că au folosit săniuța, fie că au mers cu schiurile, oamenii s-au bucurat de vremea frumoasă, dar și de zăpadă.

Volumul extrem de mare de turiști prezenți în stațiune a dus la o menținere a numărului ridicat de evenimente: 10 intervenții în acest weekend. Turiștii nu au venit destul de bine pregătiți și echipați, astfel că salvamontiștii au fost solicitați să intervină zilnic.

Membrii Salvamont Gorj fac în continuare apel către toți turiștii să fie cât mai responsabili, împreună reușind astfel să reducă numărul de accidente.

Articole similare

Back to top button