ActualitateCulturaSliderUltima ora

Muzeul Județean gazdă pentru Ziua Brâncuși

Ziua Brâncuși a fost marcată și printr-o serie de manifestări desfășurate la Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu”.

Iubitorii pasionați de artă au admirat expoziția SINAXA a marelui sculptor Laurențiu Mogoșanu.

Criticul de artă, Pavel Șușară, a fost gazda expoziției de sculptură și a adus în atenția persoanelor prezente câteva detalii atât despre activitatea profesională, cât și despre viața personală a creatorului expoziției. Șușară îl consideră pe Mogoșanu un om cu o prezență pregnantă în spațiul profesional și artistic.

În continuare, evenimentele cu specific brâncușian, conform programului bine stabilit, s-au îndreptat spre o proiecție de filme, ce a debutat cu o legătură directă telefonică chiar de la Instambul. Șeila Celik, coordonator programe din cadrul Institutului Cultural-Român Dimitrie Cantemir, a ținut să prezinte publicului importanța promovării filmelor, dar și creațiilor brâncușiene și peste hotare, mai exact în Turcia.

În continuare, pasionații de artă prezenți la eveniment au putut viziona interviul documentar intitulat „Brâncuși. Contemporanul nostru”, în care istoricul de artă Doina Lemny prezintă o serie de mărturii extraordinare și aspecte mai puțin cunoscute despre viața și opera lui Constantin Brâncuși.

Manifestarea s-a încheiat cu proiecția filmelor „Hobița, tractorul și Coloana” și „Români care au schimbat lumea”, ale marelui regizor Cornel Mihalache.

 

 

Articole similare

Back to top button