ActualitateCulturaSliderUltima ora

Întâlnire cu Brâncuși la Coloana fără Sfârșit

Constantin Brâncuşi s-a născut pe 19 februarie 1876, la Hobiţa și a murit pe 16 martie 1957, la Paris. Cei 145 de ani de la nașterea acestuia sunt marcați prin mai multe evenimente culturale, ziua de 19 februarie fiind declarată în 2015 sărbătoare naţională.

La nivelul județului Gorj, evenimentele culturale cu ocazia zilei marelui sculptor, s-au deschis cu o expoziţie naţională de desene în creion şi cărbune, intitulată „Întâlnire cu Brâncuşi”. Expoziția a fost organizată de Asociaţia culturală „Tătărescu” şi Asociaţia cultural-istorică „Dumitru şi Maria Pleniceanu” în Parcul „Coloanei fără Sfârșit”, începând cu ora 10.

În cadrul evenimentului au fost prezenți atât reprezentanți ai Consiliului Județean, cât și ai Primăriei Municipiului Târgu Jiu.

Andrei Popete-Pătrașcu, președintele Asociației Pleniceanu, a dat startul manifestării cu un discurs închinat marelui artist, Constantin Brâncuși.

În continuare Gheorghe Nichifor, vicepreședintele Consiliului Județean, a adus un omagiu lui Brâncuși și a ținut să felicite organizatorii pentru implicarea de care au dat dovadă.

Evenimentul a culminat în momentul conferirii premiului Restitutio. Brâncuși, sculptorului Vlad Ciobanu, în semn de apreciere pentru neobosita activitate dedicată operei brâncușiene.

Vlad Ciobanu a ținut să mulțumească tuturor pentru premiul primit, dar mai ales a subliniat faptul că se simte fericit pentru prima colaborare dintre Consiliul Județean și Primăria Municipiului în acest frumos eveniment.

În cadrul evenimentului au fost prezente și lucrări ale elevilor români plecați în țări precum Anglia, Italia și Spania.

Articole similare

Back to top button