ActualitateSliderUltima ora

Turul operelor lui Brâncuși pentru românii din Diaspora

Cu ocazia sărbătoririi „Zilei lui Brâncuși”, Biblioteca Națională a României în parteneriat cu Asociația Interculturală Româno-Elenă DACIA din Atena, în colaborare cu Consiliul Județean Gorj, Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” și Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj organizează o acțiune în mediul online intitulată Dialoguri la Masa Tăcerii – 145 de ani de la nașterea sculptorului Constantin Brâncuși.

Organizatorii proiectului invită toți copiii români din Diaspora, sâmbătă, 20 februarie, la ora 12:00 să participe la evenimentul desfășurat online pe platforma ZOOM.

În cadrul întâlnirii, copii și tineri de pretutindeni vor avea parte de prezentarea unei bibliografii cu publicații despre Brâncuși  din partea Bibliotecii Naționale a României, de transmisii în direct de la Târgu Jiu, de unde vom vizita  Coloana Infinitului, Poarta Sărutului,  Masa Tăcerii și Casa Memorială Constantin Brâncuși.

Tot în cadrul acestui proiect, Daciana Ungureanu, profesor de artă decorativă  va prezenta o colecție impresionantă de piese autentice de port popular, alături de tablouri proprii- vase pictate , tablouri și obiecte realizate manual.

Evenimentul se va încheia cu  un moment artistic oferit de Ansamblul Folcloric „Maria Lătărețu” al Școlii Populare de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu.

Participanți la acest proiect vor fi elevi din Spania, Grecia, dar și Italia.

 

Articole similare

Back to top button