IPJ Gorj a folosit SUMAL 2.0

Polițiști din cadrul Poliției Orașului Bumbești Jiu au fost sesizați, în seara zilei de 15 februarie, de un bărbat de 43 de ani, din județul Hunedoara, cu privire la faptul că două autotrenuri cu remorcă efectuează transport ilegal de material lemnos, având avizele de transport expirate.

În urmărirea acestora s-a deplasat un echipaj de ordine publică care a identificat autovehiculele cu pricina, pe raza municipiului Târgu Jiu, mai exact în localitatea Iezureni.

Pentru verificarea legalității celor două transporturi de material lemnos, polițiștii gorjeni au apelat la noua aplicație SUMAL 2.0, rezultatul fiind: ambele dețineu avize valabile.

Totodată, s-a constatat că, pentru cele două transporturi fuseseră emise avize separate pentru însoțire de la locul de recoltare până la depozitele societăților comerciale din județul Hunedoara, respectiv pentru însoțire cu proveniență depozit.

Concluzia finală transmisă de IPJ Gorj a fost că pentru ambele autovehicule de transport au fost emise mai multe avize de însoțire a lemnului, respectiv de la locul de recoltare până în depozitele societăților comerciale și, ulterior, câte un aviz valabil de la ultimul depozit până la destinatarul din județul Argeș.