ActualitateSliderUltima ora

Disputele politice s-au mutat în online

După ce întreaga Românie și-a mutat activitatea în online, politicienii s-au adaptat și ei situației. Nu se mai ceartă față în față, ori de teama noului coronavirus ori din alte motive știute doar de ei. Au preferat să mute disputele pe facebook, să le știe toată lumea, nu doar ei. Ce rost ar mai avea un schimb de replici dacă nu are și spectatori?

Între Cosmin Popescu și Dan Vîlceanu totul a început după ce deputatul liberal a atacat spitalul din Târgu Jiu chiar în Parlament. Vâlceanu a criticat sistemul medical din Gorj, aducând acuzații grave și blamându-l pe președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu pentru deficiențele din unitățile sanitare.

La scurt timp după declarația lui Vâlceanu, Cosmin Popescu a reacționat… tot pe facebook.

Într-o halucinantă declarație susținută în Parlamentul României, Dan Vîlceanu mă învestește, pur și simplu, cu funcția de ministru al Sănătății în județul Gorj, dovedind nu doar o exaltare cel puțin nefirească din punct de vedere medical, ci și faptul că nu cunoaște nici legea și nici realitățile din județul nostru.

Hai să ne facem că am uitat cu toții că pe toată durata stării de urgență spitalele s-au aflat în administrarea directă a Ministerului Sănătății și sub coordonarea DSP din punct de vedere medical, ce-i drept o perioadă de mare glorie în care la conducerea spitalelor au fost numiți manageri chelneri, șoferi, ciocli și alte personaje cu pregătire deosebită. Scrie Cosmin Popescu pe pagina sa de socializare. Completează apoi mesajul cu o serie de precizări, printre care  faptul că

Spitalul Județean din Târgu-Jiu, din punct de vedere administrativ, se află sub coordonarea Consiliului Județean însă, din punct de vedere medical și metodologic, se află sub coordonarea Ministerului Sănătății. , iar apoi se laudă cu investițiile din unitatea sanitară. Popescu spune că dezaprobă în totalitate comportamentul și discursul aberant al deputatului PNL de Gorj și consider că a lansa astfel de minciuni de la tribuna Parlamentului României, denotă o lipsă totală de bun simț, un politicianism ieftin, o aroganță și o grosolănie nemăsurată., iar în final, își cere scuze în numele lui Vîlceanu. Cosmin Popescu a preferat să se rezume la cele scrise, nedorind să facă alte declarații astăzi, în fața presei.

Situația bătrânei din Roșia de Amaradia care a fost abandonată în stradă după ce a fost adusă la spital cu ambulanța îl contrazice pe președintele Consiliului Județean. Vâlceanu spune, tot pe facebook, că Președintele CJ nu apreciază gesturile de umanitate precum cel al taximetristului și chiar își ascunde incompetenta și nepăsarea, folosindu- se de medicii de la spital. Vîlceanu se victimează apoi și spune că șeful consiliului județean l-a înjurat pentru că își dorește condiții mai bune în spital.

Ca toți gorjenii, îmi doresc să avem un spital în care oamenii să se facă bine și să nu fie lăsați în stradă. Chiar trebuie să fiu înjurat de președintele consiliului județean pentru asta?

Vîlceanu și Popescu nu au fost singurii oameni politici care „s-au certat” pe facebook. Deputatul social-democrat, Mihai Weber, anunța tot pe pagina sa de socializare că a depus modificările la Proiectul de Lege pentru completarea alin. (1) al art. 30 și pentru modificarea art. 56 din Legea nr. 263/2020 privind sistemul unitar de pensii publice. Weber încheie cu Am promis, ne-am ținut de cuvânt!.

Laudele deputatului au fost criticate de colegul său de cameră, Gheorghe Pecingină, unde altundeva decât… pe facebook. Pecingină îl atacă pe Weber cu o exprimare care se vrea ironică, în stilul lui Caragiale.

Curat NECONSTITUȚIONAL….coane Mișule!!!!!

Pai ori suntem PROFESIONIȘTI, ori POPULIȘTI? Amendamentele depuse de PSD nu fac nimic altceva decât … sa mențină neconstituționalitatea acestui proiect !!!!  Ne dorim un proiect de lege CONSTITUȚIONAL, care să nu se întoarcă și să nu amăgim cu promisiuni de pe o zi pe alta.

Se pare că politicienii de azi sunt mai preocupați de replici acide, cuvinte dure și victimizări ori chiar de laude de sine, decât de societate și de problemele cu care se confruntă România de peste 30 de ani. Deși se află de aproape doi ani la guvernare, liberalii aruncă vina pe social-democrați, iar cei din urmă uită că au deținut puterea ani de zile, iar țara este în aceleași condiții, indiferent de cromatica partidului majoritar.

Articole similare

Back to top button