ActualitateSliderUltima ora

Demersuri pentru mineri

După întâlnirea cu reprezentanții federațiilor sindicale din minerit și energie, parlamentarii de Gorj încearcă să arate că se țin de promisiuni. Liberalii au fost primii care s-au lăudat cu pașii făcuți în acest sens. Deputatul Gheorghe Pecingină a anunțat aseară pe pagina sa de socializare că s-a întâlnit cu secretarul Comisiei de muncă și protecție socială și a discutat intrarea în legalitate a proiectului privind reducerea vârstei de pensionare.

Pecingină a ținut să menționeze și că încearcă să facă totul legal, nu populist.

Deputatul spune că ar fi putut să voteze legea în forma în care este acum pentru a le arăta minerilor susținerea, însă s-ar fi lovit de neconstituționalitate, iar problema ar fi rămas tot nerezolvată.

Pe de altă parte, social-democrații spun că au inițiat și au și depus amendamente potrivit solicitărilor minerilor la comisia de muncă. Bineînțeles, nici aici nu au lipsit aluziile la demersurile politicienilor aflați la putere.

Weber spune că dacă se dorește, inițiativa legislativă ar putea fi votată chiar și într-o lună de zile, însă consideră proiectul ar putea deveni lege la sfârșit lunii mai sau chiar în iunie.

Deputatul USR, Radu Miruță spune că va amenda forma actuală a proiectului pentru ca beneficiarii reducerii vârstei de pensionare să fie cei care lucrează în teren, nu cei de la birouri.

Rămâne însă de văzut dacă minerii și energeticienii vor putea beneficia într-un final de reducerea vârstei de pensionare, sau va rămâne doar o promisiune politică fără deznodământ.

Articole similare

Back to top button