ActualitateSliderUltima ora

Au ajuns sau nu testele în școli?

În această perioadă, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj a început distribuirea testelor rapide pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, în toate unitățile școlare de la nivelul județului.

Testele rapide conform IȘJ Gorj, vor fi făcute strict elevilor cu simptomatologie specifică COVID-19 și doar de către personalul medical avizat.

În Gorj există în prezent atât localități unde au fost distribuite deja teste COVID-19, cât și localități unde nu au ajuns încă.

În Prigoria, primarul Lucian Goață, susține că la nivelul școlii din comuna sa au ajuns deja 125 de teste și până în prezent nu a întâmpinat probleme în procesul de testare al elevilor efectuat de asistenții comunitari.

Și în Samarinești se pare că testele rapide au fost distribuite în unitățile de învățământ, iar edilul Giurgescu Iulian susține că personalul calificat din cadrul primăriei se va ocupa de efectuarea testelor în rândul elevilor.

La nivelul comunei Turburea situația este diferită. Primarul Ion Bârcă susține că nu are nici o informație legată de testele rapide pentru elevi.

În ceea ce privește personalul medical calificat pentru efectuarea testelor, Bârca spune că în Turburea există asistenți comunitari care să desfășoare activitățile necesare.

Numărul testelor distribuite în unitatea școlară este în funcție de numărul de elevi din fiecare școală în parte. Un criteriu de împărțire al testelor ar fi înmulțirea cu 0,45 a numărului de elevi dintr-o școală, astfel încât să fie o distribuire cât mai corectă.

Articole similare

Back to top button