ActualitateSliderUltima ora

Amenzi de peste 282.000 de lei

În perioada 8-12 februarie, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat mai multe controale în domeniile relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă, încheiând un total de 62 de procese verbale.

Ca urmare a neregulilor constatate, inspectorii au aplicat un număr de aproximativ 50 de sancțiuni contravenționale, dintre care 45 de amenzi și 5 avertismente, în cuantum de peste 282.000 de lei. Tot în cadrul controalelor efectuate, alte 144 de măsuri de remediere a deficiențelor au fost aplicate.

Două amenzi în valoare de 30.000 de lei au fost aplicate în 2 cazuri de muncă nedeclarată pentru doi angajatori care prestează activitate în domeniul turismului în stațiunea Rânca.

La data de 6 februarie, inspectorii ITM Gorj au sancționat doi angajatori care desfășoară activitate în domeniul tăierii și rindeluirii lemnului cu 18 amenzi, în valoare totală de 138.000 de lei.

Verificarea respectării de către angajatori a măsurilor de prevenție și protecție în vederea limitării răspândirii SARS-CoV-2 rămâne în continuare un obiectiv important pentru Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj.

Domeniul turismului se pare că rămâne în continuare un domeniu cu un grad ridicat de incidență a muncii fără forme legale de angajare, fiind obiectiv permanent al acțiunilor de verificare desfășurate de inspectorii ITM Gorj.

Articole similare

Back to top button