Două angajate pozitive după rapel

După 5 zile de la administrarea rapelului două angajate din cadrul centrelor DGASPC Gorj au fost testate pozitiv la infecția cu virusul SARS-CoV-2. Se pare că ambele angajate au simptome ușoare și nu au avut nevoie de internare în spital.

Salariatele DGASPC au fost vaccinate cu rapelul serului anti-Covid miercuri, iar luni au fost testate, rezultatul fiind pozitiv.

Ambele persoane au fost izolate la domiciliu, tratându-se sub atenta coordonare și monitorizare a medicilor de familie.

Atât angajații, cât și beneficiarii din centrele rezidențiale subordonate Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj sunt testați săptămânal, iar toate măsurile de protecție împotriva COVID-19 sunt în continuare menținute, tocmai pentru a fi prevenită apariția focarelor.

Conform informațiilor oferite de DGASPC Gorj, de la rapel și până la testarea celor două angajate nu trecuseră cele 10 zile, adică intervalul necesar pentru a dezvolta un răspuns imun optim. Tocmai din acest motiv, conducerea DGASPC dorește să transmită atât angajaților, cât și beneficiarilor să nu renunțe la ideea de vaccinare și să nu își piardă speranța și încrederea în beneficiile vaccinului anti-Covid.

În contextul riscului de răspândire a infecției cu virusul SARS-CoV-2, conducerea DGASPC Gorj a decis de la începutul pandemiei modificarea programului de lucru atât al angajaților, cât și al beneficiarilor.