ActualitateSliderUltima ora

Nemulțumiți de promisiunile nerespectate

Bugetul este gata și deja se știe că vor avea loc mai multe tăieri și înghețări. Salariile nu mai cresc, la fel și pensiile, studenții ar urma să piardă gratuitatea la transportul feroviar, iar voucherele de vacanță dispar și ele. Opoziția spune că, în ciuda declarațiilor de acum câteva luni ale actualilor guvernați, aceștia nu s-au sfiit să taie de la toate categoriile sociale.

Mai mult, social-democrații sunt de părere că austeritatea bugetului ne duce înapoi în anul 2009 când au fost luate mai multe măsuri, printre care reduceri salariale și închideri de spitale.

Mihai Weber spune și că Prim-ministrul Florin Cîțu se contrazice în declarații cu Ministrul Finanțelor Florin Cîțu. Acesta ar fi declarat în luna noiembrie anul trecut că se estimează o creștere a pensiilor cu 46% în următorii 4 ani, iar în 2021 majorarea cu 8%.

Weber este de asemenea nemulțumit și de atitudinea Uniunii Salvați România. Organizația cerea, printre aletele, să nu fie modificate legile justiției prin ordonață, însă actualul Ministru al Justiției, din partea USR,  chiar acest lucru l-a făcut. De asemenea, nici pensiile speciale nu au dispărut, deși campania electorală a fost plină de astfel de promisiuni.

Articole similare

Back to top button