ActualitateSliderUltima ora

Circulație în siguranță, în condiții de iarnă

Meteorologii anunță schimbări majore de temperatură și la nivelul județului nostru. Vorbim de o schimbare bruscă de aproximativ 15 grade în câteva zile. Trecem de la vreme de primăvară, la temperaturi de iarnă și la ger dimineața și noaptea.

Din pricina schimbărilor de vreme caracterizate prin precipitații în cea mai mare parte a țării, Inspectoratul de Poliție Județean Gorj a transmis o serie de recomandări conducătorilor auto.

Gorjenii sunt sfătuiți să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere, să adopte o manieră preventivă de condus și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.

Utilizarea anvelopelor de iarnă este în continuare obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

De asemenea, în condiţii de vreme nefavorabilă când vizibilitatea este redusă se recomandă folosirea corectă a luminilor.

În cazul rămânerii în pană, se recomandă ca triunghiurile de presemnalizare să fie așezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

O serie de recomandări sunt transmise de IPJ Gorj și pietonilor.

Interzis este șoferilor și consumul de alcool și folosirea telefonului sau a altor dispozitive mobile în timp ce conduc.

Articole similare

Back to top button