ActualitateSliderUltima ora

Se caută medici pentru centrele de vaccinare

La nivelul municipiului Târgu Jiu ne confruntă în continuare cu o deficiență de personal medical pentru centrele de vaccinare anti-COVID amenajate în oraș.

Până ieri orașul se afla în regim de avarie în ceea ce privește medicii doritori de a lucra în centrele de imunizare, iar primarul Marcel Romanescu atrăgea atenția că dacă se continuă astfel va exista riscul ca unul dintre centre să se închidă. Astăzi situația pare că se îndreaptă pe drumul cel bun, însă edilul orașului face în continuare apel către toți medicii care doresc să se implice în acțiunea de vaccinare a populație să se prezinte la Direcția de Patrimoniu pentru înscriere și semnarea unui contract.

Romanescu susține că situația lipsei personalului necesită a fi soluționată cât mai curând. Acesta spune că nu este normal ca zilnic să fie căutați medici coordonatori de pe o zi pe alta, ținând cont că programările pentru vaccinare sunt făcute deja pentru o perioadă îndelungată. Mai mult, primarul consideră că singura soluție ar fi comasarea centrului de la Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși” cu Centrul de la Stadionul Municipal.

Narcis Stoian, directorul DSP Gorj, consideră că una dintre problemele lipsei de personal ar fi și programul centrelor de vaccinare: 08:00-20:00. Majoritatea medicilor doritori și-au exprimat disponibilitatea doar pentru a doua parte a zilei, astfel că în prima parte continuă problema deficienței de personal.

Stoian susține că ideea comasării celor două centre de la nivelul municipiului Târgu Jiu nu va fi pusă în practică în viitorul apropiat.

Articole similare

Back to top button