ActualitateSliderUltima ora

Cătunele în scenariul roșu

Comuna Cătunele a intrat sub incidenta scenariului roșu la doar câteva zile după ce școlile s-au redeschis. Și înainte era în scenariul galben, astfel că oricum s-au întors în bănci doar elevii claselor primare și clasa a VIII-a. De azi însă, cei din urmă au rămas acasă.

Edilul localității, Florinel Țuilă, spune că elevii trebuie doar să vrea să învețe, aceștia dispunând de mijlocale necesare desfășurării cursurilor online. Unii dintre ei însă, găsesc tot tipul de scuze pentru a nu participa la ore. Țuilă este de părere că „școala este pentru profesori”, întrucât ei se gândesc să aibă calculatoare ori norme didactice, elevii fiind lăsați pe planul 2. Mai mult, programa școlară ar fi încărcată tot în interesul profesorilor.

În același timp, primarul nu își explică anumite „fenomene” ale infectării cu noul coronavirus. Acesta spune că într-o familie cu 7 membri, doar unul sau doi sunt pozitivi, iar restul negativi.

Autoritățile locale îndeamnă cetățenii să respecte în continuare măsurile de protecție recomandate de specialiști, să poarte masca și să evite aglomerația. Și barurile de pe raza comunei s-au închis, iar primăria a anunțat localnicii să nu intre în panică.  La nivelul Gorjului, peste 30 de localități se află în scenariul galben din punct de vedere al sistemului de învățământ, incidența cumulată fiind mai mare d un caz raportat la o mie de locuitori.  De asemenea, peste 120 de elevi au solicitat să rămână în continuare acasă din motive medicale, iar alți 11 profesori au cerut inspectoratului același lucru.

Articole similare

Back to top button