ActualitateSliderUltima ora

Blocatoarele sunt ilegale

Parcările din cartierele municipiului sunt împânzite de blocatoare. Cei care plătesc locul de parcare la primărie, se consideră proprietari 24 din 24 și nimeni altcineva nu are voie să ocupe acel spațiu. Cu toate acestea, mulți pleacă dimineața la serviciu, iar locul de parcare rămâne gol.

Până când se întorc de la locul de muncă, „blocatorul” împiedică pe oricine să ocupe acel spațiu chiar și pentru câteva minune. Deși nu se gândesc că în același timp ocupă două locuri de parcare: cel de acasă și cel de la serviciu. În acest fel se crează o amplă aglomerație la nivelul orașului, mai ales în orele de vârf, când părinții își iau copiii de la școală și nu au efectiv unde să parcheze.

Viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru, atrage însă atenția că aceste „capcane” sunt ilegale, iar ocuparea fără drept a spațiului public se sancționează.

Autoritățile ar avea și o soluție pentru această problemă, dar încă este la stadiul de proiect. Vor exista două planuri tarifare pentru locurile de parcare, cel obișnuit și unul „all-inclusive” pentru cei care vor să dispună de spațiu timp de 24 de ore. Conform  proiectului, locul de parcare ar urma să fie pus la dispoziția oricui într-un anumit interval de timp, de pildă 5 dimineața – 5 după-amiaza, iar cei care nu sunt de acord cu acest program vor plăti de câteva  ori mai mult. În plus, dacă găsesc locul ocupat, pot apela la utilajul de ridicări auto, pe care îl va achiziționa primăria în acest an.

Viceprimarul spune că Poliția Locală se ocupă de verificări, însă se merge mai mult pe prevenție. Așadar, deocamdată cel puțin, se aplică avertismente. Însă dacă problema persistă, cel vizat va fi și amendat pentru ocuparea fără drept a spațiului public.

Articole similare

Back to top button