ActualitateSliderUltima ora

Primăria a câștigat procesul contra DSP

Problema cheltuielilor legate de carantină izbucnită între Primăria Municipiului Târgu Jiu și Direcția de Sănătate Publică Gorj se pare că și-a găsit rezolvarea în instanță.

Primăria Târgu Jiu a câștigat, în primă instanță acest proces intentat Direcției de Sănătate Publică. UAT-ul municipiului Târgu Jiu a luat decizia deschiderii unui astfel de proces în luna martie-aprilie a anului 2020, când s-a confruntat cu problema decontărilor sumelor de bani necesare pentru cazarea și mâncarea persoanelor care nu au respectat măsura izolării la domiciliu și au fost plasate în carantină, pe perioada stării de urgență.

Direcția de Sănătate Publică a refuzat cererea primăriei, considerând că nu stă în atribuția lor decontarea sumelor cheltuite de administrația locală.

Edilul municipiului susține însă că aceste cheltuieli ar trebui suportate de instituția DSP Gorj prin viramentele pe care le primește de la Ministerul Sănătății. Din pricina refuzul primit din partea DSP, primăria a fost nevoită să se adreseze instanței de judecată.

Primăria Târgu Jiu a obținut în instanță peste 100.000 de lei, însă sentința nu este una definitivă.

Articole similare

Back to top button