Noi proteste la Târgu Jiu

O nouă zi în care Piața Prefecturii este plină de protestatari. Minerii au fost prezenți și astăzi pentru a-și striga nemulțumirile legate de  vârsta de pensionare . Sindicatele au cerut o întâlnire cu Prim-ministrul României și cu Președintele Camerei Deputaților, fiind în comisia responsabilă cu reducerea vârstei de pensionare.

Sindicaliștii spun că vor ca minerii să iasă la pensie indiferent de grupă.

Tot ei au declarat că dacă parlamentarii de Gorj nu vor susține proiectul, vor strânge semnături împotriva acestora.

Protestatarii vor în principal să nu mai fie discriminați de Legea pensiilor. Aceștia spun că până acum au acceptat faptul că nu le-a fost recunoscută grupa de muncă, însă acum vor să fie trecuți în categoria condițiilor speciale de muncă.  Tot ei sunt de părere și că tranziția justă înseamnă sfârșitul mineritului.

Deputatul Radu Miruță spune că în contextul reducerii activității mineritului, proiectul ar fi o gură de aer pentru cei ce se apropie de pragul pensionării. Miruță a declarat că indiferent de poziția partidului, el va susține proiectul.

Minerii vor protesta toată săptămâna și i-au transmis deja Prefectului că nu vor înceta până când proiectul de lege nu va fi aprobat.