Gorjenii se vaccinează cu Moderna

În Gorj s-au efectuat ieri primele vaccinări cu serul Moderna împotriva noului coronavirus.

La centrul din Târgu Jiu, amenajat în cadrul Stadionului Municipal, au fost imunizați aproximativ 40 de gorjeni. Nu au fost sesizate reacții adverse, totul desfășurându-se în condiții normale.

Dacă până la data de 28 de ianuarie, în cadrul centrului de vaccinare de la Stadionul Târgu Jiu se vaccinau aproximativ 60 de persoane în fiecare zi, în prezent, după refacerea listelor inițiale, numărul imunizărilor zilnice a scăzut la 40.

Începând de săptămâna viitoare va fi efectuat rapelul primelor persoane vaccinate în data de 18 ianuarie. Sunt programate la centrul de la Stadion aproximativ 60 de persoane. Acestea vor fi vaccinate cu serul Pfizer.

În prezent ne aflăm în etapa a II-a de vaccinare. În această etapă circa 5 milioane de români sunt eligibili pentru vaccinare, adică persoanele de peste 65 de ani, cele cu boli cronice și persoane din industrii cheie.

În Gprj s-au primit ieri 660 doze Moderna și au fost direcționate către toate centrele din județ. Aproximativ 180 au fost trimise către cele două centre de la Târgu Jiu, plus încă aproximativ 60 la Spitalul Județean.

Peste 100 de doze au fost primite de cei de la Târgu Cărbunești și 50 la Motru, iar spitalele din Novaci, Turceni și Rovinari au primit între 40 și 90 de doze.

Aproape 14.000 de gorjeni s-au imunizat până în prezent.