ActualitateSliderUltima ora

SALVAMONT face apel către turiștii

Vacanța intersemestrială a copiilor se pare că a umplut din nou stațiunea montană Rânca. Zilnic mii de turiști iau cu asalt stațiunea pentru a se putea bucura de câteva zile de relaxare. Aceștia se pare că au preferat să renunțe la aglomerația urbană în favoarea zilelor pline de distracție pe pârtie.

Fie că merg cu schiurile, fie că optează pentru săniuță, oamenii se bucură de vremea frumoasă, dar și de zăpadă.

Numărul mare de turiști prezenți în stațiune duce și la un număr ridicat al evenimentelor. Turiștii nu vin destul de bine pregătiți și echipați, astfel că salvamontiștii sunt solicitați să intervină zilnic.

De la începutul anului și până prezent, echipa SALVAMONT Gorj a înregistrat peste 100 de intervenții. Ziua de ieri a venit cu 3 incidente, unul dintre fiind extrem de grav, necesitând transportul cu ambulanța la spital.

Membrii Salvamont fac în contiuare apel către toți turiștii să fie cât mai responsabili.

În zona montană urmează o perioadă puternică de încălzire, iar stratul de zăpadă nu va mai avea consistența necesară pentru desfășurarea activităților montane în condiții optime. Schiurile nu vor mai aluneca atât de bine și se pot produce accidente, astfel turiștii trebuie să fie mult mai atenți.

Articole similare

Back to top button