Se unesc să bage gaze

Cea mai mare problemă a Gorjului este lipsa investitorilor, iar acest lucru se datorează și infrastructurii deficitare. Zeci de localități nu sunt racordate la rețeaua de gaze, iar primarii vor să schimbe situația de la fața locului.

Au lăsat neînțelegerile de natură politică de o parte și s-au întâlnit pentru a stabili ce este de făcut în continuare.

17 localități din Gorj dar și din Vâlcea au făcut o adresă către Transgaz și au solicitat racordarea la rețeaua de gaze naturale. Cel care a avut inițiativa a fost chiar primarul comunei Polovragi, Gheorghe Epure.

Acesta spune că se dorește un racord de la Bălănești până la Frâncești, în județul Vâlcea. Edilul spune a primit deja un răspuns pozitiv verbal din partea conducerii Transgaz, iar șansele ca localitățile să fie racordate sunt unele cât se poate de reale.

Și comuna Bengești-Ciocadia s-a alăturat demersului. Primarul spune că racordarea la gaze ar însemna foarte mult pentru comunitatea pe care o păstorește. Deja s-a făcut studiul de fezabilitate și așteaptă doar procedurile necesare a fi urmate.

Celelalte localități gorjene care au înaintat demersurile necesare sunt Mușetești, Alimpești, Baia de Fier, Crasna, Bumbești, Bălănești, Schela și Stănești.