ActualitateSliderUltima ora

Se redeschid școlile oficial

Decizia cea mai așteptată pentru elevii și profesorii din România a fost luată ieri la Palatul Cotroceni. Președintele României, Klaus Iohannis, premierul și o parte dintre miniștrii din Guvern au stabilit când se deschid școlile în România.

Redeschiderea din data de 8 februarie va fi făcută descentralizat, în funcție de indicatorul de infectare cu virusul SARS-CoV-2 al fiecărei localități.

În localitățile unde rata de infectare este sub 1,5 la mia de locuitori, scenariul este verde și toți copiii merg fizic la cursuri în școli.

Unde rata de infectare este între 1,5 și 3 la mie, scenariul este galben și vor merge la școală elevii din ciclul primar și cei din clasele a VIII-a și a XII-a, precum și copiii de grădiniță.

Peste 3 infectări la mia de locuitori înseamnă scenariul roșu și continuă să meargă fizic la cursuri doar copiii de grădiniță și de ciclul primar, restul continuând cursurile în mediul online.

În localitățile unde este declarată carantina, toată lumea face cursurile exclusiv online.

Ordinele care să prevadă toate detaliile pentru redeschiderea unităților vor fi pregătite în decursul următoarelor zile.

Articole similare

Back to top button