ActualitateSliderUltima ora

S-a schimbat strategia de vaccinare

După ce zeci de mii de români au fost reprogramați la vaccinare, ministrul sănătății, Vlad Voiculescu a anuțat și schimbarea strategiei de vaccinare. Ministrul a precizat că cei care au fost programaţi sau reprogramaţi rămân în sistem, în schimb, pe parcursul lunii februarie programările noi se vor face doar la categoriile menţionate.

El a explicat că este nevoie de schimbarea strategiei de vaccinare pentru a avea mai puțini oameni internați în spitale. Majoritatea covârșitoare dintre cei care dezvoltă forme grave de COVID provin din rândul celor vârstnici și bolnavi și de aceea trebuie să fie prioritari la vaccinare.

Directorul DSP Gorj, Narcis Stoian, spune că la nivel național au fost reprogramate în jur de 60 000 de persoane, însă pentru județul Gorj nu are un număr exact. Până acum Gorjul nu a înregistrat probleme în privința dozelor de vaccin, însă centrele încep să se aglomereze. Programările pentru luna martie sunt epuizate, iar acum doritorii pot fi vaccinați abia în aprilie. Stoian spune că nu pot fi deschise centre noi din pricina numărului redus de doze trimise de Pfizer.

Stoian a mai precizat și că până acum nu au fost irosite doze de vaccin. Oamenii care sunt programați pentru zilele următoare sunt chemați mai devreme pentru imunizare, tocmai pentru ca dozele nefolosite să nu fie aruncate.

Deși a început timid în Gorj, Campania de vaccinare se află pe drumul cel bun, din ce în ce mai mulți gorjeni dorindu-și să se imunizeze împotriva noului coronavirus.

Articole similare

Back to top button